Blog

Cum vopsești articolele din piele

cum vopsesti articolele din piele

Care este cea mai buna vopsea pentru piele în opinia noastră?

Pentru vopsirea pantofilor sau „adidașilor”, a tapițeriei sau a produselor de marochinărie, întrebarile principale sunt “Pot vopsi pielea?” sau „Cu ce se vopsește pielea?”. Ei bine după 3 ani de experiență în crearea de customuri și recondiționare, la care se adaugă colaborările cu mai multe ateliere de curățătorie și recondiționare din România, am ajuns la concluzia că în opinia noastră Angelus este cea mai bună vopsea pentru piele și nu numai. Cu Angelus se pot vopsi fără probleme materiale precum canvas, pânză, bumbac, mesh, samd.

Urmează pașii de mai jos pentru rezultate garantate!

În primul rând, înainte de a te apuca de vopsit, asigură-te că nu ai tricoul preferat pe ține, vopseaua Angelus nu poate fi îndepărtată de pe textile.

Faza 1: Pregătirea frontului de lucru

Mai jos am enumerat toate materialele de care ai nevoie pentru a revopsi cu succes obiectele din piele.

  • Mănuși de unică folosință
  • Degresant (alcool izopropilic sau acetonă)
  • Dischete demachiante pentru ștergerea suprafeței din piele cu degresant
  • Pensulă sau burete pentru aplicare vopsea
  • Un recipient cu apă curată pentru curățarea pensulei
  • Bandă de hârtie pentru mascarea porțiunilor pe care nu le dorești vopsite
  • Vopsea Angelus

  • Soluția pentru finisare Angelus

  • Opțional: Uscător (feon sau suflanta cu aer cald)

Când ești hotărât să începi operațiunea, testează o porțiune ascunsă a suprafeței ce urmează a fi revopsita. Freacă ușor suprafață ascunsă cu o dischetă demachiantă umezită cu degresantul ales. Dacă piele rămâne curățată, cu un aspect ușor mat, dar cu aceeași integritate, poți continua cu următorii pași.

Faza 2: Pregătirea suprafeței din piele

Îndepărtarea murdăriei previne craparea vopselei. Înainte de a începe, trebuie să te asigura că pielea este curată. Dacă vrei să reconditionezi încălțămintea sport din piele, poți folosi Gclean Sneaker Solution, sau dacă ești interesat de recondiționarea tapițeriei din piele (curățarea scaunelor auto sau canapelelor din piele) poți folosi soluția Gclean Leather Cleaner.
Asigură-te în permanentă  că folosești degresantul înainte de a începe vopsirea. Acest pas pregătește piele pentru aplicarea vopselei, îndepărtează urmele uleioase și finisajele aplicate anterior în procesul de fabricare a pielii. Astfel culoarea se aplică pe un fond curat și va avea o aderența bună. Acest pas poate fi cel mai important pas în recondiționarea suprafețelor din piele. Cu cât este mai curată suprafață, cu atât vopseaua va avea o aderența mai bună și va rezistă mai mult.

De asemenea, nu uită să aplici bandă adezivă (de hârtie) pe porțiunile pe care nu le vei vopsi. La final o poți îndepărta, iar liniile tale vor fi perfecte.

Faza 3: Pregătirea soluțiilor

Agită riguros recipientele de vopsea înainte de folosire. Poți combina culorile pentru a obține nuanța pe care o dorești.

Faza 4: Aplicarea primului strat de vopsea

Asigura-te că primul strat de vopsea este subțire și aplicat uniform. Nu este necesar să aplici culoarea pe întreagă suprafață a pielii. După ce ai aplicat primul strat de vopsea, așteaptă uscarea lui naturală, sau poți folosi un uscător pentru a grăbi procesul (feon sau suflanta cu aer cald). Dacă folosești un uscător, ține-l la depărtare de suprafață vopsită. Altfel, stratul de vopsea se poate crăpa în timp. După fiecare strat, curată pensula în apă curată.

Faza 5: Aplicarea următoarelor straturi de vopsea

Aplică mai multe straturi, până când obții consistența și grosimea dorită. Asigura-te că aștepți uscarea corespunzătoare a fiecărui strat de vopsea aplicat.

Faza 6: Aplicarea soluției pentru finisare

După ce ai aplicat ultimul stat de vopsea și ești mulțumit de rezultat, lasă vopseaua să se usuce natural timp de 24 de ore și poți aplică soluția de finisare. Soluțiile de finisare protejează straturile de vopsea. Se aplică în același mod că vopseaua, în strat subțire, cât mai uniform.

4 thoughts on “Cum vopsești articolele din piele

  1. Mircea Pârlogea spune:

    Soluția se dă pe piele în consistența care vine din fabrică , sau se diluează înainte cu apă ?

    1. Adrian Paun spune:

      Salutare Mircea, vopseaua nu se dilueaza cu apa, inainte de a se aplica se degreseaza piele cu urmatoarele solutii: Alcool izopropilic 99% (se mai gaseste pe piata sub denumirea de alcool tehnic), acetona (acetona clasica, nu inlocuitor de acetona, nu dizolvant de unghii si nu acetona cu parfum), decapant sau deglazer. Acest pas va curata stratul de protectie al pieii din tabacarie permitand crearea unor pori de care vopseaua acrilica se va lega si va ramane acolo. La final este necesar sa aplici 1-2 straturi de fixativ pentru protectia ei impotriva zgarieturilor fine, uzurii, sau intemperiilor (ploaie, umezeala, etc.). Daca ai intrebari legate de procesul de vopsire, iti stam la dispozitie pe facebook pe pagina noastra sau pe whatsapp.

  2. Puiu Vlad spune:

    Bună ziua, ma interesează sa știu dacă vopseaua este rezistenta și la apa. Întreb fiindcă vreau sa acopr câteva culori (albastre) de pe o jachetă moto. Și probabil ca voi fi prins în trafic și de ploi. Și as vrea sa știu daca resists. Va mulțumesc

    1. Adrian Paun spune:

      Salutare Vlad, asa cum am mentionat in comentariul precedent, inainte de vopsire este necesara degresarea portiunii care va fi revopsita cu alcool izopropilic sau acetona (cele mai utilizate solutii pentru pasul acesta). Vopsirea se face in 3 straturi minim pentru o jacheta moto, dar foarte subtiri, iar la final se adauga fixativul care va proteja vopseaua de intemperii (ploaie, zapada, umezeala, condens, etc.), pentru siguranta ta, oricand poti achizitiona un spray pulverizabil waterproof, foarte simplu de utilizat – https://gclean.ro/spray-impermeabilizare-incaltaminte-250ml-lm-home/

      Daca ai intrebari legate de procesul de vopsire, iti stam la dispozitie pe facebook pe pagina noastra sau pe whatsapp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *