Pașii necesari pentru o aplicare corectă și rezistență a vopselei pentru piele Angelus Acrylic

Pentru vopsirea tapițeriei sau a pantofilor, întrebarea principala este “Pot vopsi pielea?”. Cu Angelus se poate vopsi fără probleme. Dacă urmezi pașii de mai jos, vei avea rezultate garantate.

Faza 1: Pregătirea frontului de lucru

În primul rând, înainte de a teapuca de vopsit, asigură-te că nu ai tricoul preferat pe ține, vopseaua Angelus nu poate fi îndepărtată de pe textile. 

Mai jos am enumerat toate materialele de careai nevoie pentru a revopsi cu succes obiectele din piele. 

  • Mănuși de unică folosință 
  • Degresant (alcool izopropilic sau acetonă) 
  • Dischete demachiante pentru ștergerea suprafeței din piele cu degresant
  • Pensulă sau burete pentru aplicare vopsea
  • Un recipient cu apă curată pentru curățarea pensulei
  • Bandă de hârtie pentru mascarea porțiunilor pe care nu le dorești vopsite
  • Vopsea Angelus 
  • Soluția pentru finisare Angelus
  • Opțional: Uscător (feon sau suflanta cu aer cald)

Când ești hotărât să începi operațiunea, testează o porțiune ascunsă a suprafeței ce urmează a fi revopsita. Freacă ușor suprafață ascunsă cu o dischetă demachiantă umezită cu degresantul ales. Dacă piele rămâne curățată, cu un aspect ușor mat, dar cu aceeași integritate, poți continua cu următorii pași. 

Faza 2: Pregătirea suprafeței din piele.

Îndepărtarea murdăriei previne craparea vopselei. Înainte de a începe, trebuie să te asigura că pielea este curată. Dacă vrei să reconditionezi încălțămintea sport din piele, poți folosi Gclean Sneaker Solution, sau dacă ești interesat de recondiționarea tapițeriei din piele (curățarea scaunelor auto sau canapelelor din piele) poți folosi soluția Gclean Leather Cleaner. 

Asigură-te în permanentă  că folosești degresantul înainte de a începe vopsirea. Acest pas pregătește piele pentru aplicarea vopselei, îndepărtează urmele uleioase și finisajele aplicate anterior în procesul de fabricare a pielii. Astfel culoarea se aplică pe un fond curat și va avea o aderența bună. Acest pas poate fi cel mai important pas în recondiționarea suprafețelor din piele. Cu cât este mai curată suprafață, cu atât vopseaua va avea o aderența mai bună și va rezistă mai mult. 

De asemenea, nu uită să aplici bandă adezivă (de hârtie) pe porțiunile pe care nu le vei vopsi. La final o poți îndepărta, iar liniile tale vor fi perfecte. 

Faza 3: Pregătirea soluțiilor

Agită riguros recipientele de vopsea înainte de folosire. Poți combina culorile pentru a obține nuanța pe care o dorești.

Faza 4: Aplicarea primului strat de vopsea

Asigura-te că primul strat de vopsea este subțire și aplicat uniform. Nu este necesar să aplici culoarea pe întreagă suprafață a pielii. După ce ai aplicat primul strat de vopsea, așteaptă uscarea lui naturală, sau poți folosi un uscător pentru a grăbi procesul (feon sau suflanta cu aer cald). Dacă folosești un uscător, ține-l la depărtare de suprafață vopsită. Altfel, stratul de vopsea se poate crăpa în timp. După fiecare strat, curată pensula în apă curată. 

Faza 5: Aplicarea următoarelor straturi de vopsea

Aplică mai multe straturi, până când obții consistența și grosimea dorită. Asigura-te că aștepți uscarea corespunzătoare a fiecărui strat de vopsea aplicat. 

Faza 6: Aplicarea soluției pentru finisare

După ce ai aplicat ultimul stat de vopsea și ești mulțumit de rezultat, lasă vopseaua să se usuce natural timp de 24 de ore și poți aplică soluția de finisare. Soluțiile de finisare protejează straturile de vopsea. Se aplică în același mod că vopseaua, în strat subțire, cât mai uniform.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *